ΚΑΠΗ

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 039

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες από το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας με θέμα: «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος».

Στo πλαίσιo του «Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ» με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος» το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες όλο τον μήνα Νοέμβριο, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη.

 

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 033

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα τον ομιλιών είχε ως εξής:

-Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.

-Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Δάφνης.

-Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.

-Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος Καλής.

Στόχος των ομιλιών ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών για τα είδη νεοπλασίας του πεπτικού συστήματος (στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος), την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπιση αυτών.

Την ενημέρωση επίσης των οικογενειών των πασχόντων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και την διενέργεια ιατρικών παρεμβάσεων που μπορούν να περιλαμβάνουν αξιολόγηση του κινδύνου για ύπαρξη προκαρκινικών καταστάσεων (πολύποδες παχέος εντέρου, λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ατροφική γαστρίτιδα και εντερική μεταπλασία, κτλ) μέσω έγκυρων ερωτηματολογίων, αλλά και επί ενδείξεων διενέργεια εξετάσεων που καλύπτονται με συνταγογράφηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 032 Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα υγείας που τον αφορούν συμμετέχοντας στις δράσεις αυτές.

Οι διοίκηση του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π και ο πρόεδρος του Σουρουτζίδης Στυλιανός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η για την άψογη διοργάνωση των ομιλιών, τον γενικό οικογενειακό ιατρό συνεργαζόμενο με το Κ.Α.Π.Η κ. Νικόλαο Καλαϊτζόγλου, το προσωπικό των προγραμμάτων κοινωνικής μεριμνάς Πετριάς και Καλής καθώς και της κυρίες της Καλής για την φιλοξενία με τα πλούσια εδέσματα που προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

 

Η ενημέρωση θεμάτων υγείας θα είναι συνεχής μέσα από της δομές του Κ.Α.Π.Η και θα αφορούν όλους.

ομιλια για διατροφη 023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ομιλια για διατροφη 033Το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας στα πλαίσια του « Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ», με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνου του πεπτικού συστήματος», οργανώνει ενημερωτικές ομιλίες ως εξής:

* Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.

* Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Δάφνης.

* Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.

* Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος Καλής.

 

Σας περιμένουμε όλους, γιατί η γνώση και η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας.

Ο πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π

Σουρουτζίδης Στυλιανός

logonew

Οι θεατρόφιλοι του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας πήγαν Θέατρο.

θεατρο 31-11-18 028 (1)

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου 2018 πενήντα πέντε μέλη και φίλοι του Κ.Α.Π.Η είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε στην Μονή Λαζαριστών «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.

 

 

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη μεσούσης της γερμανικής Κατοχής, η Μαργαρίτα , κόρη μεγαλοαστικής οικογενείας αποφασίζει να διαρρήξει τους δεσμούς της με το στενό οικογενειακό περιβάλλον της και να ενταχθεί στην αντίσταση. Όμως, γυρνώντας την πλάτη της στον συντηρητισμό, την υποκρισία και την απληστία της οικογένειάς της, υπογράφει την καταδίκη της.

 

 

Ένα έργο διαχρονικό με πολλά ιστορικά στοιχεία θεατρο 31-11-18 032που είναι γνώριμα από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές και η σκηνοθεσία απλή χωρίς να γίνεται απλοϊκή με σεβασμό στο κείμενο χωρίς περιττούς μοντερνισμούς, διατηρώντας την αύρα του, και προκαλώντας συγκίνηση.Οι θεατρόφιλοι του Κ.Α.Π.Η απόλαυσαν την μικρή αυτή απόδραση και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστούν οι δράσεις αυτές.

θεατρο 22-11-17 007

«Οι φίλοι του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας θα πάνε θέατρο»

θεατρο 22-11-17 012margarita Τα μέλη και οι φίλοι του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε « Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτης Μακρή την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στην Μονή Λαζαριστών.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο Κ.Α.Π.Η Σκύδρας έως της 24/10/2018, και στο τηλέφωνο 2381082762. Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη», από τη συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα «Το τέλος της μικρής μας πόλης» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη.

Στο ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν. ΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά… Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.»

Ο θάνατός της, είναι η νίκη της ζωής πάνω στη σήψη και το θάνατο της κοινωνίας που τη γέννησε και η οποία συνειδητά την πρόδωσε. Το βιολογικό της τέλος σηματοδοτεί την αρχή του νέου κόσμου που θ’ αντικαταστήσει τον κόσμο του παρελθόντος. Η τελευταία σκέψη της Μαργαρίτας εκφράζει τον πόθο της και την ελπίδα ότι ο καλύτερος κόσμος για τον οποίο πεθαίνει είναι εφικτός… ή μήπως όχι;… Φώτης Μακρής

                                                                                                                 Στο ρόλο του Περικλή Περδικάρη ο Γιώργος Νινιός. Στο ρόλο της Μαργαρίτας η Κατερίνα Παπαδάκη.

εκδρομή Ρούπελ (1)

Με εκδρομή στo οχυρό του Ρούπελ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας.

εκδρομή Ρούπελ (4)Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) ο πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π κος Σουρουτζίδης Στυλιανός και έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέφεραν στα μέλη του Κ.Α.Π.Η δωρεάν μονοήμερη εκδρομή στο οχυρό του Ρούπελ στο Ν. Σερρών.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου με την συμμετοχή διακοσίων μελών.

Τα τέσσερα λεωφορεία με μέλη από όλο τον Δήμο Σκύδρας επισκέφτηκαν το μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, το οχυρό του Ρούπελ όπου ξεναγήθηκαν και έμαθαν την ιστορία του από τους υπεύθυνους για την ξενάγηση του χώρου φαντάρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό η αυθόρμητη κίνηση ορισμένων μελών να προσφέρουν στους φαντάρους κάποια εδέσματα που έφτιαξαν και αγόρασαν. Η εκδρομή έκλεισε με φαγητό και χορό στα γραφικά και κατάφυτα Άνω Πορόϊα. Επέστεψαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, και την επιθυμία για συνέχιση των εκδρομών.

Τους το ευχόμαστε!!

 

εκδρομή Ρούπελ (3)

εκδρομή Ρούπελ (2)

 

 

 

thumbnail_θεατρο 22-11-17 001

«Εκδρομή του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ηλικιωμένων»

 

thumbnail_εκδρομη στις Πρέσπες 003

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας, στο οχυρό Ρούπελ και στα Πορόια του Ν. Σερρών.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 7:30 το πρωί. Όσα μέλη ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν και να εγγραφούν με την κάρτα μέλους του Κ.Α.Π.Η στο τηλ.2381082762 και στα γραφεία του Κ.Α.Π.Η.

Ο Πρόεδρος του Ε.Φ.ΑΚ.Π.Π

Σουρουτζίδης Στυλιανός

papous-giagia

«ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ»

Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, η ηλικία που για όλους μας είναι η ποιο σημαντική γιατί έχει καθορίσει το παρών μας αλλά και το μέλλον μας.

Όλοι οι ηλικιωμένοι αποζητούν και δικαιούνται την ζεστασιά την φροντίδα, τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Από την θέση του Προέδρου του Ε.Φ.ΑΚ.Π.Π (όπου ανήκει το Κ.Α.Π.Η) μεριμνώ όσο μου το επιτρέπουν οι συνθήκες για την εξυπηρέτηση τους με την σωστή λειτουργία του Κ.Α.Π.Η και τον προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι». Παρατηρώ επίσης τον σημαντικό ρόλο του παππού και της γιαγιάς μέσα από την καθημερινή μου επαφή στους παιδικούς σταθμούς, βλέπω την συμβολή τους στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών, είναι αυτοί που θα πουν ιστορίες, που θα ακούσουν ένα γλυκό παράπονο, που θα σκαρώσουν μια ζαβολιά που θα βοηθήσουν και θα ξεκουράσουν τα παιδία τους από τον απαιτητικό ρόλο του γονέα.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1990 από τον ΟΗΕ για να μας θυμίζει την συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, και τη υποχρέωσή μας να συμβάλουμε στην καλή ποιότητα ζωής τους, να τους επιστρέψουμε την αγάπη και την φροντίδα που μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.!!

 

ΣΟΥΡΟΥΤΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

logonew

«Κινηματογραφική λέσχη του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας»

kaph

 

Τις Δευτέρες πάμε σινεμά στο Κ.Α.Π.Η Σκύδρας στις 21:00 μ.μ με αγαπημένες ταινίες, δωρεάν, στην όμορφη αυλή του Κ.Α.Π.Η.

Σας περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Κ.Α.Π.Η.

 

desktop-kids-wallpapers-free-download-copy

«Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας περιποιήθηκαν οι μαθητές του τμήματος κομμωτικής του Ε.Π.Α.Λ Έδεσσας»

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας τα μέλη του, υποδέχτηκαν τους μαθητές του τμήματος κομμωτικής του Ε.Π.Α.Λ Έδεσσας για να τους περιποιηθούν και να τους καλλωπίσουν, όπως έκαναν και  τον Δεκέμβριο.

 

ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 012

 

Οι μαθητές με την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, χτένισαν και κούρεψαν όσα μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και ομολογουμένως ήταν αρκετά.

ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 008ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φιλοξενία των μαθητών εκ μέρους του Κ.Α.Π.Η ήταν άψογη,   θέλοντας να τους ευχαριστήσουν τους πρόσφεραν έναν πλούσιο πρωινό μπουφέ.

Οι δράσεις αυτές είναι αξιέπαινες και άξιες  μίμησης.

Καλές γιορτές σε όλους!

DSC00738

«ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ Κ.Α.Π.Η ΣΚΥΔΡΑΣ»

     Το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη τηρώντας το έθιμο, με τα μέλη του να δίνουν το παρών. Μια γιορτή άψογα οργανωμένη, σε ένα όμορφα στολισμένο περιβάλλον, με τους ήχους παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής, όλα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να γλεντήσουν.

DSC00747

     Τα εδέσματα και το κρασί άφθονο, το κέφι και η τσίκνα περίσσευε, (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες),  άλλα αυτό που εισπράξαμε έντονα ήταν η ικανοποίηση και η χαρά των μελών του Κ.Α.Π.Η. που έγινε αντιληπτή ακόμα και από τους περαστικούς που κοντοστέκονταν για να χαζέψουν.

DSC00743DSC00716

 

 

     Μια απλή  μα πολύ όμορφη γιορτή έδωσε την ευκαιρία οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να γιορτάσουν από κοινού, αφήνοντας τα προβλήματα τους,  κάποιοι την μοναξιά τους, και να νιώσουν αγάπη, φροντίδα, στοργή και  χαρά.

 

DSC00757Τα ωραία πράγματα για να συμβούν χρειάζονται μεράκι, και καλή διάθεση, που όπως φαίνεται τα διαθέτουν εκεί στο Κ.Α.Π.Η της Σκύδρας.

Καλή σαρακοστή σε όλους!!!

DSC00729

 

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ