ΚΑΠΗ

ομιλια για διατροφη 023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

ομιλια για διατροφη 033Το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας στα πλαίσια του « Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ», με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνου του πεπτικού συστήματος», οργανώνει ενημερωτικές ομιλίες ως εξής:

* Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.

* Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Δάφνης.

* Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.

* Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος Καλής.

 

Σας περιμένουμε όλους, γιατί η γνώση και η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας.

Ο πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π

Σουρουτζίδης Στυλιανός

logonew

Οι θεατρόφιλοι του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας πήγαν Θέατρο.

θεατρο 31-11-18 028 (1)

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου 2018 πενήντα πέντε μέλη και φίλοι του Κ.Α.Π.Η είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε στην Μονή Λαζαριστών «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή.

 

 

Η υπόθεση του έργου εξελίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη μεσούσης της γερμανικής Κατοχής, η Μαργαρίτα , κόρη μεγαλοαστικής οικογενείας αποφασίζει να διαρρήξει τους δεσμούς της με το στενό οικογενειακό περιβάλλον της και να ενταχθεί στην αντίσταση. Όμως, γυρνώντας την πλάτη της στον συντηρητισμό, την υποκρισία και την απληστία της οικογένειάς της, υπογράφει την καταδίκη της.

 

 

Ένα έργο διαχρονικό με πολλά ιστορικά στοιχεία θεατρο 31-11-18 032που είναι γνώριμα από τις διηγήσεις των παλαιοτέρων.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών εξαιρετικές και η σκηνοθεσία απλή χωρίς να γίνεται απλοϊκή με σεβασμό στο κείμενο χωρίς περιττούς μοντερνισμούς, διατηρώντας την αύρα του, και προκαλώντας συγκίνηση.Οι θεατρόφιλοι του Κ.Α.Π.Η απόλαυσαν την μικρή αυτή απόδραση και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστούν οι δράσεις αυτές.

θεατρο 22-11-17 007

«Οι φίλοι του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας θα πάνε θέατρο»

θεατρο 22-11-17 012margarita Τα μέλη και οι φίλοι του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Θεατρική παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε « Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, σε σκηνοθεσία Φώτης Μακρή την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στην Μονή Λαζαριστών.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο Κ.Α.Π.Η Σκύδρας έως της 24/10/2018, και στο τηλέφωνο 2381082762. Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη», από τη συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα «Το τέλος της μικρής μας πόλης» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη.

Στο ΚΘΒΕ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Η οικογένεια Περδικάρη είναι μια τυπική εικόνα της μεγαλοαστικής επαρχίας. Ο συντηρητισμός , η απληστία, η απάτη, η συνενοχή, η αμοιβαιότητα στην κοινωνική πρόσοψη και η δυσπιστία στο «εσωτερικό», τη χαρακτηρίζουν. ΄Εχει διαβρωθεί από τα ίδια τα λάθη της, την αυτοϋπονόμευση της.

Αυτό το σπίτι-θεσμός θα καταρρεύσει χτυπημένο από μέσα. Η νεαρή δασκάλα, το στερνοπαίδι της οικογένειας, η Μαργαρίτα, θα πυροδοτήσει τα εκρηκτικά… Όταν η Μαργαρίτα μυείται στην αντίσταση κατά των Γερμανών, είναι ώριμη να δεχτεί την έξοδο, τη διαφυγή από το περιβάλλον της. Τα επιχειρήματά της τα βρίσκει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.»

Ο θάνατός της, είναι η νίκη της ζωής πάνω στη σήψη και το θάνατο της κοινωνίας που τη γέννησε και η οποία συνειδητά την πρόδωσε. Το βιολογικό της τέλος σηματοδοτεί την αρχή του νέου κόσμου που θ’ αντικαταστήσει τον κόσμο του παρελθόντος. Η τελευταία σκέψη της Μαργαρίτας εκφράζει τον πόθο της και την ελπίδα ότι ο καλύτερος κόσμος για τον οποίο πεθαίνει είναι εφικτός… ή μήπως όχι;… Φώτης Μακρής

                                                                                                                 Στο ρόλο του Περικλή Περδικάρη ο Γιώργος Νινιός. Στο ρόλο της Μαργαρίτας η Κατερίνα Παπαδάκη.

εκδρομή Ρούπελ (1)

Με εκδρομή στo οχυρό του Ρούπελ γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας.

εκδρομή Ρούπελ (4)Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου) ο πρόεδρος του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π κος Σουρουτζίδης Στυλιανός και έχοντας την σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου, προσέφεραν στα μέλη του Κ.Α.Π.Η δωρεάν μονοήμερη εκδρομή στο οχυρό του Ρούπελ στο Ν. Σερρών.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου με την συμμετοχή διακοσίων μελών.

Τα τέσσερα λεωφορεία με μέλη από όλο τον Δήμο Σκύδρας επισκέφτηκαν το μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι, το οχυρό του Ρούπελ όπου ξεναγήθηκαν και έμαθαν την ιστορία του από τους υπεύθυνους για την ξενάγηση του χώρου φαντάρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό η αυθόρμητη κίνηση ορισμένων μελών να προσφέρουν στους φαντάρους κάποια εδέσματα που έφτιαξαν και αγόρασαν. Η εκδρομή έκλεισε με φαγητό και χορό στα γραφικά και κατάφυτα Άνω Πορόϊα. Επέστεψαν έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, και την επιθυμία για συνέχιση των εκδρομών.

Τους το ευχόμαστε!!

 

εκδρομή Ρούπελ (3)

εκδρομή Ρούπελ (2)

 

 

 

thumbnail_θεατρο 22-11-17 001

«Εκδρομή του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ηλικιωμένων»

 

thumbnail_εκδρομη στις Πρέσπες 003

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων (1 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ημερήσια εκδρομή για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας, στο οχυρό Ρούπελ και στα Πορόια του Ν. Σερρών.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στις 7:30 το πρωί. Όσα μέλη ενδιαφέρονται και θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν και να εγγραφούν με την κάρτα μέλους του Κ.Α.Π.Η στο τηλ.2381082762 και στα γραφεία του Κ.Α.Π.Η.

Ο Πρόεδρος του Ε.Φ.ΑΚ.Π.Π

Σουρουτζίδης Στυλιανός

papous-giagia

«ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ»

Την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, η ηλικία που για όλους μας είναι η ποιο σημαντική γιατί έχει καθορίσει το παρών μας αλλά και το μέλλον μας.

Όλοι οι ηλικιωμένοι αποζητούν και δικαιούνται την ζεστασιά την φροντίδα, τον σεβασμό και την αγάπη μας.

Από την θέση του Προέδρου του Ε.Φ.ΑΚ.Π.Π (όπου ανήκει το Κ.Α.Π.Η) μεριμνώ όσο μου το επιτρέπουν οι συνθήκες για την εξυπηρέτηση τους με την σωστή λειτουργία του Κ.Α.Π.Η και τον προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι». Παρατηρώ επίσης τον σημαντικό ρόλο του παππού και της γιαγιάς μέσα από την καθημερινή μου επαφή στους παιδικούς σταθμούς, βλέπω την συμβολή τους στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών, είναι αυτοί που θα πουν ιστορίες, που θα ακούσουν ένα γλυκό παράπονο, που θα σκαρώσουν μια ζαβολιά που θα βοηθήσουν και θα ξεκουράσουν τα παιδία τους από τον απαιτητικό ρόλο του γονέα.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε το 1990 από τον ΟΗΕ για να μας θυμίζει την συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, και τη υποχρέωσή μας να συμβάλουμε στην καλή ποιότητα ζωής τους, να τους επιστρέψουμε την αγάπη και την φροντίδα που μας προσέφεραν και συνεχίζουν να μας προσφέρουν.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ.!!

 

ΣΟΥΡΟΥΤΖΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

logonew

«Κινηματογραφική λέσχη του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας»

kaph

 

Τις Δευτέρες πάμε σινεμά στο Κ.Α.Π.Η Σκύδρας στις 21:00 μ.μ με αγαπημένες ταινίες, δωρεάν, στην όμορφη αυλή του Κ.Α.Π.Η.

Σας περιμένουμε όλους, μέλη και φίλους του Κ.Α.Π.Η.

 

desktop-kids-wallpapers-free-download-copy

«Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας περιποιήθηκαν οι μαθητές του τμήματος κομμωτικής του Ε.Π.Α.Λ Έδεσσας»

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας τα μέλη του, υποδέχτηκαν τους μαθητές του τμήματος κομμωτικής του Ε.Π.Α.Λ Έδεσσας για να τους περιποιηθούν και να τους καλλωπίσουν, όπως έκαναν και  τον Δεκέμβριο.

 

ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 012

 

Οι μαθητές με την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, χτένισαν και κούρεψαν όσα μέλη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, και ομολογουμένως ήταν αρκετά.

ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 008ΕΠΑΛ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ 002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φιλοξενία των μαθητών εκ μέρους του Κ.Α.Π.Η ήταν άψογη,   θέλοντας να τους ευχαριστήσουν τους πρόσφεραν έναν πλούσιο πρωινό μπουφέ.

Οι δράσεις αυτές είναι αξιέπαινες και άξιες  μίμησης.

Καλές γιορτές σε όλους!

DSC00738

«ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ Κ.Α.Π.Η ΣΚΥΔΡΑΣ»

     Το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη τηρώντας το έθιμο, με τα μέλη του να δίνουν το παρών. Μια γιορτή άψογα οργανωμένη, σε ένα όμορφα στολισμένο περιβάλλον, με τους ήχους παραδοσιακής και όχι μόνο μουσικής, όλα τα μέλη του Κ.Α.Π.Η είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν και να γλεντήσουν.

DSC00747

     Τα εδέσματα και το κρασί άφθονο, το κέφι και η τσίκνα περίσσευε, (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες),  άλλα αυτό που εισπράξαμε έντονα ήταν η ικανοποίηση και η χαρά των μελών του Κ.Α.Π.Η. που έγινε αντιληπτή ακόμα και από τους περαστικούς που κοντοστέκονταν για να χαζέψουν.

DSC00743DSC00716

 

 

     Μια απλή  μα πολύ όμορφη γιορτή έδωσε την ευκαιρία οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας να γιορτάσουν από κοινού, αφήνοντας τα προβλήματα τους,  κάποιοι την μοναξιά τους, και να νιώσουν αγάπη, φροντίδα, στοργή και  χαρά.

 

DSC00757Τα ωραία πράγματα για να συμβούν χρειάζονται μεράκι, και καλή διάθεση, που όπως φαίνεται τα διαθέτουν εκεί στο Κ.Α.Π.Η της Σκύδρας.

Καλή σαρακοστή σε όλους!!!

DSC00729

 

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

DSC00503

«ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ Κ.Α.Π.Η ΣΚΥΔΡΑΣ»

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου μετά από πρόσκληση του Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας , το Δ.Ι.Ε.Κ Έδεσσας και συγκεκριμένα το τμήμα διαιτολόγων, και το τμήμα αρχιμαγείρων με τους καθηγητές και τον Διευθυντή κο. Χριστόδουλο Χρήστου επισκέφτηκαν το χώρο του Κ.Α.Π.Η  και μίλησαν στα μέλη του,  για  διατροφή και νηστεία στην Τρίτη ηλικία και τις  διατροφικές τους ανάγκες.

DSC00528

Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η άκουσαν με ενδιαφέρον την ομιλία εκφράζοντας απορίες και   έχοντας έναν παραγωγικό διάλογο με τους καθηγητές του Δ.Ι.Ε.Κ   έλυσαν ότι ερωτήματα είχαν.

DSC00518

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε από τους μαθητές του τμήματος αρχιμαγείρων  ζεστό, καλομαγειρεμένο, και λαχταριστό μυδοπίλαφο ενώ με την σειρά τους οι οικοδεσπότες πρόσφεραν αναμνηστικά χειροποίητα δωράκια σε όλους τους μαθητές.

DSC00506DSC00514

 

Εκδηλώσεις απλές, χρήσιμες, χωρίς κόστος με διάθεση και έμπνευση.

Και εις άλλα με υγεία!!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ