προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 039

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές ομιλίες από το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας με θέμα: «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος».

Στo πλαίσιo του «Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ» με θέμα για το 2018 «Πρόληψη των καρκίνων του πεπτικού συστήματος» το Κ.Α.Π.Η Δήμου Σκύδρας οργάνωσε και πραγματοποίησε ενημερωτικές ομιλίες όλο τον μήνα Νοέμβριο, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγάλη.

 

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 033

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα τον ομιλιών είχε ως εξής:

-Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10:00΄το πρωί στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Σκύδρας.

-Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Δάφνης.

-Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του Κ.Α.Π.Η Πετριάς.

-Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 16:30΄το απόγευμα στο χώρο του κοινοτικού καταστήματος Καλής.

Στόχος των ομιλιών ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ατόμων ηλικίας άνω των 55 ετών για τα είδη νεοπλασίας του πεπτικού συστήματος (στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος), την πρόληψη και την ορθή αντιμετώπιση αυτών.

Την ενημέρωση επίσης των οικογενειών των πασχόντων σε θέματα φροντίδας και εξυπηρέτησης αυτών, καθώς και την διενέργεια ιατρικών παρεμβάσεων που μπορούν να περιλαμβάνουν αξιολόγηση του κινδύνου για ύπαρξη προκαρκινικών καταστάσεων (πολύποδες παχέος εντέρου, λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ατροφική γαστρίτιδα και εντερική μεταπλασία, κτλ) μέσω έγκυρων ερωτηματολογίων, αλλά και επί ενδείξεων διενέργεια εξετάσεων που καλύπτονται με συνταγογράφηση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

προγραμμα ηπιόνη 2018 ομιλίες 032 Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για θέματα υγείας που τον αφορούν συμμετέχοντας στις δράσεις αυτές.

Οι διοίκηση του Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π και ο πρόεδρος του Σουρουτζίδης Στυλιανός αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το προσωπικό του Κ.Α.Π.Η για την άψογη διοργάνωση των ομιλιών, τον γενικό οικογενειακό ιατρό συνεργαζόμενο με το Κ.Α.Π.Η κ. Νικόλαο Καλαϊτζόγλου, το προσωπικό των προγραμμάτων κοινωνικής μεριμνάς Πετριάς και Καλής καθώς και της κυρίες της Καλής για την φιλοξενία με τα πλούσια εδέσματα που προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκομένους.

 

 

Η ενημέρωση θεμάτων υγείας θα είναι συνεχής μέσα από της δομές του Κ.Α.Π.Η και θα αφορούν όλους.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση